Eind van de week van Tropisch naar Zomers!  
Maandag 10 augustus.
Vannacht was het redelijk helder met enkele wolkenvelden en het kwik daalde tot rond de 17 á 18°C. maar bij Hans Nienhuis in Holsloot met een redelijk professionele meetsite in het vrije veld kwam het tot een minimum van 14,3.
We blijven aanvoer houden van zeer warme lucht. Vanmorgen helder met volop zon en de temperatuur gaat weer in rechte stijgende lijn omhoog. We zitten nu rond de 20°, rond het middaguur zitten we weer rond de tropische waarde van 30° en vanmiddag zet dat nog door tot uiteindelijk 32 á 33°. In de loop van vanmiddag is er wat bewolking en dat kan plaatselijk een bui opleveren, met name in de oostelijke helft van de provincie en dat allemaal met een matige oost- tot noordoostelijke wind, kracht 3 tot 4.
In de late avond en vannacht trekken er enkele buitjes over en het koelt vannacht af tot 17 á 18°.

Dinsdag 11 augustus.
Overdag is de zon weer volop aanwezig, maar wordt in de loop van de middag wel af en toe afgeschermd door wat bewolking. Op een verdwaalde spat na blijft het droog. Het wordt opnieuw 32° en er staat een matige oostelijke wind, kracht 3 tot 4.
In de nacht op woensdag is het helder en droog en met een zwakke oostelijke wind koelt het af tot rond 18°C.

Woensdag 12 augustus.
Overdag is het helder en zonnig en in de loop van de dag ontstaan er wat stapelwolken die plaatselijk wat regen kunnen brengen. De temperatuur komt onveranderd tot 32 á 33°C en er staat een matige oostelijke wind, kracht 3 tot 4.

Vooruitzichten.
Donderdag wordt een overgangsdag naar een ander en vooral koeler weertype. In de loop van de dag ontstaan er flinke buien met onweer. Het kwik komt voor de buien nog tot boven de 30° maar tijdens en erna is het koeler. De dagen daarna is er meer bewolking met nog wel geregeld zon en dan hebben we een temperatuur rond 26 á 27°.

      

Uren zonneschijn

zonurenicon

1.5

Vandaag

Gisteren:

Maand:

Jaar:

11.6 uren

115.9 uren

1293.1 uren

meer...

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


Verwachting voor komende 48 uur

Weerkaarten van het KNMI

Temperatuur

Wind in Bft

Neerslag

Meteo Havelte twitter