het weer van afgelopen weken

week 27  

Maandag 29 juni.
In de nacht was het droog en redelijk helder en het kwik daalde tot 11,7°C.
Overdag waren heldere, droge en zonnige perioden afgewisseld door bewolking met lokaal een bui of wat regen. In Havelte bleef het echter droog. Het werd 18,9°C en er stond een stevige zuidwestenwind, matig 4 maar ook perioden vrij krachtig kracht 5.

Dinsdag 30 juni.
In de nacht was het bewolkt met af en toe wat lichte (mot)regen en het kwik daalde tot 12,3°C.
Overdag was het bewolkt met af en toe wat regen, maar in de loop van de dag ook heldere en droge perioden en een enkele knipoog van de zon. Tegen en in de avond heeft het voortdurend geregend met uiteindelijk 15mm in de regenmeter. Het werd 18,1°C en er stond een matige zuidwestelijke wind.

Woensdag 1 juli.
In de nacht was het bewolkt en na de regen in de avond kwam er na middernacht af en toe nog wat lichte regen voorbij. Totaal ruim 15 mm afgetapt. De temperatuur daalde tot een minimum van 12,9°C.
Overdag was het bewolkt met in de ochtend af en toe regen en een speldeprik van de zon. In de middag was het droger, klaarde het op en kwam de zon wat frequenter erbij. De temperatuur kwam tot 20,4°C en er stond een matige tot vrij krachtige zuidwest tot westenwind, kracht 3 tot 5.

Donderdag 2 juli.
In de nacht was het bewolkt met enkele opklaringen en het was hoegenaamd droog. Het kwik daalde tot 13,3°C en er stond een zwakke wind.
Overdag was het redelijk helder met in de ochtend nog wat gesputter en in de middag was het droog. Met geregeld de zon erbij kwam het kwik tot 20,7°C en er stond een matige tot vrij krachtige zuidwest- tot westenwind, kracht 4 tot 5.

Vrijdag 3 juli.
In de avond kwam er nog een buitje voor, maar daarna verliep de nacht hoegenaamd droog. De temperatuur daalde tot 12,2°C en er stond een zwakke zuidwestenwind. Plaatselijk ontstond er een mistbank.
In de ochtend loste, met het aantrekken van de wind, de mist snel op maar er bleef wel wat lage bewolking. Het was droog en af en toe kwam de zon even door de bewolking heen. In de middag neemt de bewolking toe maar het bleef wel droog. De temperatuur kwam tot 20,9° °C en er stond een stevige zuidwestenwind, matig 4 tot vrij krachtig kracht 5.

Zaterdag 4 juli.
In de nacht was het rustig en droog met een matige wind. De temperatuur daalde tot 13,3°C.
Overdag was het bewolkt met een matige zuidwestelijke wind en af en toe motregen. De temperatuur kwam tot 16,6°C. Tegen de avond begon het te regenen en tot middernacht bleef het regenen.

Zondag 5 juli.
Na middernacht werd het droog en koelde het af tot een minimum van 15,5°C. De zuidwestenwind bleef doorstaan, matig kracht 4.
Overdag nam de wind nog flink toe tot uiteindelijk een forse krachtige wind, kracht 6 met windstoten van 58 tot 60 km/uur. In de ochtend heeft het gemotregend en in de middag was het droog met brede opklaringen en geregeld zon. De temperatuur steeg daarmee tot een maximum van 20,9°C.


week 26  

Maandag 22 juni.
In de nacht was het redelijk helder en er kwam nog wat lichte regen voor. De temperatuur daalde tot 11,1°C en er stond hoegenaamd geen wind.
Overdag was het helder en droog met volop zon. In de loop van de dag ontstonden er stapelwolken die lokaal een spat regen brachten. Veel verder dan een enkele spat kwam het echter niet. Het werd 22,8°C en er stond een zwak tot matige westelijke wind.

Dinsdag 23 juni.
In de nacht was het helder en droog en het kwik daalde tot 9,8°C. Met een uitermate zwakke wind ontstond er wat (grond)mist.
Met het krieken van de dag brandde de zon de aanwezige mist snel weg waarna een dag volgde met een strakblauwe lucht en volop zon. Het was droog, het kwik kwam tot 26,4°C en er stond een zwakke zuidwestelijke wind die in de (na)middag naar noordoost ruimde.

Woensdag 24 juni.
In de nacht was het helder en droog en de temperatuur daalde naar 13,9°C.
Overdag was het helder met volop zon, maar in de loop van de dag was er ook wat hoge sluierbewolking. Het was droog en de temperatuur steeg naar 28,3°C. Er stond een zwak tot matige oostelijke wind.

Donderdag 25 juni.
In de nacht was er wat hoge bewolking en de temperatuur daalde 15,7°C.
Overdag scheen de zon volop maar in de namiddag schoof er ook af en toe wat bewolking voor. Het was droog, het werd 29,4°C en er stond een matige oost- tot zuidoostelijke wind.

Vrijdag 26 juni.
Na een heldere nacht met een minimumtemperatuur van 17,2°C volgde een heldere dag met volop zon en een maximumtemperatuur van 29 á 30° en een piek van 30,6°C. De zon werd m.n. in de namiddag ietwat afgezwakt door wat lichte bewolking. Het was droog en er stond een overwegend zwakke oost- tot zuidoostelijke wind.

Zaterdag 27 juni.
In de nacht en ochtend ging de stroming ruimen van zuidoost naar zuidwest en dit bracht bewolking met in de ochtend een bui en in de middag regen en enkele (onweers)buien. Dit werd afgewisseld door droge perioden met af en toe zon. De temperatuur daalde in de nacht tot 19,1°C en kwam overdag tot (een aangename) 25,2°C.

Zondag 28 juni.
In de nacht was het hoegenaamd droog en de temperatuur daalde in de avond al redelijk snel naar het minimum van 15,7°C.
In de ochtend was het bewolkt met hier en daar een bui(tje) en in de middag was het grotendeels droog met geregeld zon en een enkele bui. De temperatuur kwam tot 20,6°C en er stond een matige zuidwestenwind met vrij krachtige piekmomenten, dus kracht 3 tot 5.


week 25  

Maandag 15 juni.
In de nacht was het bewolkt en wisselend droog en regen. Hoe verder je in noordoostelijke richting, richting Groningen ging hoe meer regen en pittige buien er voorkwamen. De temperatuur daalde tot 14,6C.
In de ochtend was het bewolkt en in de middag kwam de zon erbij. Het bleef droog, de temperatuur kwam tot 23,5°C en er stond een zwakke westelijke wind, kracht 1 tot 2.

Dinsdag 16 juni.
In de nacht was het bewolkt maar wel hoegenaamd droog. De temperatuur daalde tot 15,2°C en er stond een zwakke wind met zelfs een windstille periode.
In de ochtend was het grotendeels bewolkt en droog met een enkele zonnestraal en in de middag was het wisselend bewolkt met geregeld zon. In de avond kwam er nog een spatregen langs. De temperatuur kwam tot 23,3°C en er stond een zwakke westelijke wind, kracht 1 tot 2.

Woensdag 17 juni.
In de nacht was het bewolkt maar wel droog en het kwik daalde tot 13,9°C.
Overdag was het droog en helder met geregeld zon. De temperatuur kwam tot 24,1°C en er stond een zwak tot matige noordelijke wind die in de middag naar noordoost ruimde. In de avond trok een zone over met heftige regen (8½ mm) en flink onweer.

Donderdag 18 juni.
In de nacht is het bewolkt met af en toe regen of een bui en het koelt af tot 13,6°C.
De dag begonnen we bewolkt en in de ochtend heeft het een periode geregend. In de middag was het droog en kwam zelfs de zon eventjes tevoorschijn. De temperatuur kwam tot 20,8°C en er stond een zwakke zuidwestelijke wind.

Vrijdag 19 juni.
In de nacht was het bewolkt met nog wat lichte regen en het koelde af tot 13,8°C.
Overdag was er bewolking maar er was ook ruimte voor de zon en het was op wat licht gesputter na droog. Het werd 23,7°C en er stond een zwakke wind ruimend van zuidwest naar westnoordwest.

Zaterdag 20 juni.
In de nacht klaarde het lekker op en de temperatuur daalde tot 11,1°C.
Overdag was het redelijk helder met bewolking en geregeld tot volop zon. In de loop van de dag werden de stapelwolken groter en groter maar het bleef droog. Het werd 22,3°C en er stond een zwak tot matige zuidwest- tot westelijke wind.

Zondag 21 juni. De Astronomische zomer is begonnen!
In de nacht was het helder en droog en de temperatuur daalde tot 10,6°C.
De dag begonnen we helder en zonnig en in de ochtend bleef de zon ook volop aanwezig. De temperatuur kwam tot 25,8°C. In de middag nam de bewolking echter toe en dat schermde de zon geregeld en volledig af. In de avond volgde er plaatselijk wat regen. Al met al toch 1 mm in de regenmeter. Er stond een zwak tot matige wind, in de ochtend uit het zuiden in de middag geruimd naar het westen.