het weer van afgelopen weken

week 15  

Maandag 6 april.
In de nacht was het helder en droog en de temperatuur daalde tot 7,1°C.
Overdag was het helder en droog met volop zon aan de strakblauwe lucht. De temperatuur kwam tot een waarde van 23,8°C wart toch redelijk uniek is te noemen in deze tijd van het jaar. In de loop van de middag naderde een kleine storing vanuit het westen die wat bewolking meebracht en in de avond wat lichte regen bracht. De wind ruimde van zuidoost naar west en was zwak tot matig, kracht 2 tot 3.


week 14  

Maandag 30 maart.
In de nacht was het helder met enkele wolkenvelden en het was droog. Er stond een zwakke noordwestelijke wind en de temperatuur daalde tot een minimum van -2,4°C.
In de (vroege) ochtend nam de bewolking toe en een groot deel van de dag was het bewolkt met af en toe zon. We kregen geregeld wat neerslag, het meest in de vorm van motregen en plaatselijk een lichte maartse bui. De temperatuur kwam tot 8,8°C en er stond een matige noordelijke wind, kracht 3.

Dinsdag 31 maart.
In de nacht was het helder en droog en de temperatuur daalde tot een minimum van -2,5°C.
Overdag was het helder met volop zon aan een strakblauwe lucht. Het was droog en de temperatuur kwam tot 9°C. De wind was zwak tot matige, kracht 2 tot 3, en kwam in hoofdzaak uit noordoostelijke richting(en).

Woensdag 1 april.
In de nacht nam de bewolking geleidelijk toe en hier en daar kwam er wat neerslag voor. De temperatuur daalde tot een minimum van -3,2°C.
Overdag begonnen we met opklaringen en zon, maar in de loop van de ochtend nam de bewolking toe. In de middag was het overwegend bewolkt met af en toe een zonnestraal en plaatselijk nog wat licht gesputter. Het werd 7,9°C en er stond een zwak tot matige (zuid)westelijke wind, kracht 2 tot 3.

Donderdag 2 april.
In de nacht was er bewolking met plaatselijk enkele opklaringen en het bleef droog. De temperatuur bleef enkele graden boven het vriespunt steken met een minimum van 2,7°C.
In de ochtend was het redelijk helder met geregeld zon, in de middag was er meer bewolking wat de zon dan weer afschermde. In de avond viel er zelfs wat regen en plaatselijk een bui. In Havelte leverde dat 2 mm op. Het werd 10,8°C en er stond een matige tot vrij krachtige, kracht 4 tot 5, westelijke wind.

Vrijdag 3 april.
In de nacht overheerste de bewolking met eerst nog wat lichte regen maar geleidelijk klaarde het op en was het droog. De temperatuur daalde tot 3,9°C en er stond een zwakke westelijke wind.
Overdag hadden we een afwisseling van zon en bewolking waarbij opgemerkt dan m.n. in de middag de bewolking overheerste. Het was droog, de temperatuur kwam tot 9,7°C en er stond een zwak tot matige west- tot noordwestelijke wind, kracht 2 tot 3.

Zaterdag 4 april.
In de nacht was het redelijk helder en met weinig wind koelde het dan ook af tot een minimum van -0,8 en aan de grond zelfs tot -1,9°C.
Overdag was er eerst nog wat bewolking, maar dat loste vrij snel op waarna alleen nog maar volop zon aan een strakblauwe lucht overbleef. Het kwik steeg tot 14,6°C en er stond een zwak tot matige zuidelijke wind, kracht 2 tot 3, in de ochtend zuidwest en aan het eind van de dag zuidoost.

Zondag 5 april.
In de nacht was er wat hoge bewolking maar het bleef droog en de temperatuur daalde tot 3½°C.
Overdag was er in de (vroege) ochtend nog wat sluierbewolking maar de rest van de dag verliep helder en droog met volop zon. De temperatuur steeg tot 19,8°C en er stond een matige zuidoost- tot oostelijke wind, kracht 3.


week 13  

Maandag 23 maart.
In de nacht was het helder, droog en met een zwakke wind daalde de temperatuur tot -1,3°C.
Overdag was het helder en in de loop van de dag ontstond er wat sluierbewolking. De zon scheen volop aan een strakblauwe lucht, ruim 11 uur heb ik gemeten, het was droog en de temperatuur kwam tot een maximum van 9,3°C. De oostenwind was meest matig, kracht 3.

Dinsdag 24 maart.
In de nacht was het helder, droog en met een zwakke wind daalde de temperatuur tot -1,8°C.
Overdag was het helder en in de loop van de dag ontstond er wat sluierbewolking. De zon scheen volop, zowat 11 uur heb ik gemeten, het was droog en de temperatuur klom tot een maximum van 10,9°C. Er stond een matige oostenwind, kracht 3.

Woensdag 25 maart.
In de nacht was het helder, droog en met een zwakke (max 2 Bft) oostenwind daalde de temperatuur op waarnemershoogte tot een minimum van -1,3° en aan de grond tot -4,3°C.
Overdag was het helder en in de loop van de dag ontstond er wat sluierbewolking. De zon scheen echter volop, totaal 11,2 uur zonneschijn vandaag, het was droog en de temperatuur kwam tot een aangename 12,2°C. De oostenwind was zwak tot matig, kracht 2 tot 3.

Donderdag 26 maart.
In de nacht was het helder en met een zwakke oostelijke wind daalde de temperatuur tot -0,3°C.
Overdag was het helder met volop zon aan een strakblauwe lucht en het bleef droog. De temperatuur kwam tot 10,8°C en er stond een matige maar vooral ook kille oostelijke wind.

Vrijdag 27 maart.
In de nacht was het redelijk helder en met een matige noordoostelijke wind daalde de temperatuur tot 1,1°C, boven nul.
Overdag was het helder met volop zon, 10,8 uur, en wat hoge lichte sluierbewolking. Het was droog en de temperatuur ging lekker in de steigers en kwam uiteindelijk tot een aangename 14,3°C. De wind was matig, kracht 3 tot 4, uit het noordoosten.

Zaterdag 28 maart.
Zaterdag hadden we hetzelfde weertype als de hele afgelopen week. Een heldere nacht met een minimum van 3,6°C en overdag volop zon. In de loop van de dag ontstond er wel wat lichte bewolking. De temperatuur kwam tot 10,3°C en er stond een matige noordnoordoostelijke wind die in de namiddag/begin van de avond toenam tot vrij krachtig kracht 5.

Zondag 29 maart.
In de nacht was er bewolking maar bij ons in de regio bleef het wel droog. Overdag was er veel bewolking maar er waren ook flinke opklaringen met volop zon. Totaal toch nog 8,6 uur zonneschijn gemeten. Het bleef droog en er stond een stevige noordnoordoostelijke wind waardoor het niet warmer werd dan 6°C. De gevoelstemperatuur lag door de gure wind de hele dag rond het vriespunt.