het weer van afgelopen weken

week 22  

Maandag 25 mei.
In de nacht was het redelijk helder en het kwik daalde tot 11,6°C.
Overdag begonnen we met bewolking, maar al snel klaarde het op en kwam de zon erbij. Het was droog, het werd 18,6°C en er stond een zwak tot matige noordwestenwind, kracht 2 tot 3.

Dinsdag 26 mei.
De nacht verliep helder met in de loop van de nacht wat wolkenvelden. Het bleef echter wel droog en de temperatuur daalde tot 5,1°C.
Overdag was hoofdzakelijk zonnig met in de loop van de dag enkele wolkenvelden. Het werd 22,4°C en er stond een zwak tot matige wind, rond kracht 2, over de dag krimpend van oost naar noordwest.

Woensdag 27 mei.
In de nacht was het half bewolkt en droog en het kwik daalde tot 8,9°C.
Overdag scheen de zon volop maar ging ook af en toe schuil achter wat lichte bewolking. Het was droog, het werd 19,8°C en er stond een zwak tot matige noord- tot noordoostenwind, kracht 2 tot 3.

Donderdag 28 mei.
In de nacht was het helder en droog en de temperatuur daalde tot 5,7°C.
Overdag was er wat lichte sluierbewolking maar de zon scheen hier met gemak doorheen. Ruim 13 uur zonneschijn heb ik gemeten. Het was droog en met een matige noord- tot noordoostenwind kwam het kwik tot 18,4°C.

Vrijdag 29 mei.
In de nacht was er wat bewolking maar het bleef wel droog en het kwik daalde tot 3,1°C.
Overdag was het kraakhelder met volop zon, ruim 14 uur, en in de middag ontstond er ook stapelbewolking. Het was droog en met een zwak tot matige naar noordoost ruimende wind werd het 21,8°C.


week 21  

Maandag 18 mei.
In de nacht nam de bewolking toe maar het bleef wel droog. De temperatuur daalde tot 7,1°C.
Overdag was het een afwisseling van zon en wolken. Het was droog en het kwik steeg tot 19,7°C. Er stond een matige zuidwest- tot westenwind, kracht 3 tot 4Bft.

Dinsdag 19 mei.
In de nacht nam de bewolking toe maar het bleef wel droog. De temperatuur daalde tot 10,1°C en er stond een zwakke westelijke wind.
Overdag klaart het weer op en hadden we een afwisseling van zon en bewolking. Op een verdwaalde spat na bleef het droog. De temperatuur kwam tot 20,9°C en er stond een zwak tot matige westnoordwestelijke wind.

Woensdag 20 mei.
In de nacht was het half bewolkt en droog. De temperatuur daalde tot 12°C en er stond een zwakke noordwestelijke wind.
De dag begonnen we bewolkt maar geleidelijk klaarde het op en kwam de zon er af en toe bij. Gedurende de dag ontstonden er n.l. stapelwolken die de zon weer afschermden. Het wordt een warme dag met een maximum van 20,9°C en er stond een zwakke wind eerst uit noordwest- en later op de dag uit noordoostelijke richting.

Donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag.
In de nacht was het helder met wat sluierbewolking en de temperatuur daalde tot 9,2°C.
Overdag was het helder, zonnig en droog. Het was met 26°C de eerste zomerse dag van 2020 en er stond een zwakke zuid- tot zuidoostelijke wind.

Vrijdag 22 mei.
In de nacht nam de bewolking toe maar het bleef droog. De temperatuur daalde tot 14,6°C.
Overdag was het overwegend bewolkt en in de middag kwam een spat regen aan de grond. In de middag ruimde de wind van zuidoost naar zuidwest waarmee de temperatuur daalde van 24,3° naar rond de 18°C. Af en toe zagen we de zon ook nog en er stond een matige wind in de ochtend uit het zuidoosten, in de middag uit het zuidwesten.

Zaterdag 23 mei.
In de nacht was er veel bewolking maar het bleef wel droog en de temperatuur daalde tot 12,4°C.
Overdag hebben we een afwisseling van bewolking en zonnige perioden met plaatselijk regen en zelfs een pittige bui werd er waargenomen. Met een maximum van 17,4°C was het aanmerkelijk koeler dan de afgelopen dagen. Er stond een stevige zuidwest- tot westenwind, matig 4 tot vrij krachtig kracht 5.

Zondag 24 mei.
In de nacht was er bewolking met hier en daar wat lichte regen, in Havelte 0,4 mm, en de temperatuur daalde tot 10,8°C.
Overdag was het overwegend bewolkt afgewisseld door enkele zonnige perioden en over de dag regende het licht en/of kwam er een ietwat steviger bui voor. In Havelte kwam er 1,8 mm bij zodat het totaal over de dag tot 2,2 mm steeg. Er stond opnieuw een stevige wind, matig kracht 4 uit het westen en het werd maar 14,5°C.


week 20  

Maandag 11 mei.
In de nacht was het bewolkt maar droog en het koelde af tot 4,6°C. Er stond een matige en frisse noordoostelijke wind
In de ochtend was er bewolking maar ook geregeld zon en hier en daar een spat regen. In de middag was het helder en droog met volop zon. Totaal 10,1 uur zonneschijn gemeten. Het werd 11°C en er stond een stevige noordelijke wind, matig 4 tot vrij krachtig kracht 5.

Dinsdag 12 mei.
In de nacht was het redelijk helder met wat (hoge) wolkensluiers en plaatselijk kwam er een buitje overzetten. De temperatuur daalde tot 1,6°C en er stond een matige noordwestenwind.
Overdag was het bewolkt wat in de loop van de dag ook nog wat toenam maar er was ook geregeld ruimte voor de zon. Er kwamen enkele buitjes overzetten met plaatselijk zelfs nog wat hagel. Het werd 10,7°C en er stond een matige westelijke wind, kracht 3 tot 4.

Woensdag 13 mei.
In de nacht was het half bewolkt met plaatselijk nog wat lichte regen. De temperatuur daalde tot 2,8°C en er stond een zwakke westelijke wind.
Overdag hadden we een afwisseling van wolken en zonneschijn waarbij de bewolking het in de ochtend en de zon het in de middag won. Op een enkele bui na was het droog en het werd 10,9°C. Er stond een matige noordelijke wind, kracht 3.

Donderdag 14 mei.
In de nacht was het redelijk helder en droog en met een zwakke wind daalde de temperatuur tot -1,2° en aan de grond tot -3°C.
Overdag was er veel bewolking maar de zon kreeg ook volop de ruimte. Op een spat na bleef het droog, het kwik kwam tot 13,1°C en er stond een zwak tot matige noordelijke wind.

Vrijdag 15 mei.
In de nacht heeft het ietwat gesputterd en de temperatuur daalde tot -0,9° en aan de grond zelfs tot -2,8°C.
Overdag was het half bewolkt met geregeld zon en plaatselijk een spat regen. Het werd 13,7°C en er stond een matige noordwestelijke wind, kracht 3.

Zaterdag 16 mei.
In de nacht was het redelijk helder met wat wolkenvelden en met weinig wind daalde de temperatuur tot 2,4°C en ook aan de grond bleef het met een minimum van 1°C boven het vriespunt.
Overdag waren er wolkenvelden afgewisseld door zonnige perioden en het was droog. Het werd 16,2°C en er stond een matige west- tot zuidwestelijke wind.

Zondag 17 mei.
In de nacht klaarde het lekker op en was het droog. De temperatuur daalde tot 3,1°C en er stond een zwakke wind.
Overdag was het redelijk helder met veel bewolking en volop zon. Het werd 17,7°C en er stond een matige zuidwest- tot westenwind.