Vooruitzichten; opgesteld op zaterdag 27 februari om 08:30 uur  
Zaterdag 27 februari
In de nacht daalde de temperatuur tot een minimum rond 3°C en aan de grond kwam het, m.n. op beschutte plaatsen, dicht in de buurt van het vriespunt.
De dag beginnen we bewolkt en betrokken, maar de zon breekt in de loop van de ochtend door waarna een heldere en zonnige dag volgt. Het is droog en de temperatuur gaat naar een graad of 10. Er staat een zwakke tot hooguit matige noordwestelijke wind.

Zondag 28 februari
In de nacht neemt de (lage) bewolking weer toe en de temperatuur daalt tot 1 á 2°C.
Tegen de ochtend ontstaat er mist en de dag beginnen we dan ook mistig en grijs. Het is even afwachten hoelang het duurt voordat, of misschien moet ik zeggen óf, de zon hier doorheen breekt. Komt hij erdoor dan loopt de temperatuur op tot 11 á 12°C, maar blijft het grijs dan halen we deze temperatuur bij lange na niet.

Maandag 1 maart
In de nacht is het helder en koelt het weer flink af tot rond het vriespunt met groot kans dat het aan de grond een enkele graad gaat vriezen.
De dag starten we opnieuw mistig en grijs waarbij het opnieuw afwachten is of de zon voldoende kracht heeft om door te breken. Lukt dit dan komt de temperatuur tot rond de 10°C, lukt het niet dan blijft het enkele graden koeler. Er staat een zwakke tot matige noord(oost)elijke wind.

Vooruitzichten.
Het hogedrukgebied wat nu ons weer bepaald trekt geleidelijk in oostelijke richting weg, maar wordt vrijwel direct opgevolgd door een nieuw weersbepalend hogedrukgebied ten (noord)westen van Nederland. Voorlopig houden we dus dit rustige en droge weer met ’s-nachts temperaturen rond het vriespunt, met groot kans op vorst aan de grond, en overdag tussen 7 en 10°C. In de nacht van woensdag op donderdag kan er wat licht gesputter voorkomen verder blijft het droog. De zon doet zijn best om geregeld door de bewolking heen te breken maar of dit alle dagen lukt ……… We wachten het af.

      

Uren zonneschijn

zonurenicon

2.1

Vandaag

Gisteren:

Maand:

Jaar:

4.1 uren

101.9 uren

157.7 uren

meer...

 

Verwachting voor komende 48 uur

Weerkaarten van het KNMI

Temperatuur

Wind in Bft

Neerslag

Meteo Havelte twitter