Van Tropisch naar Zomers en komende week hittegolf voorbij!  
Woensdag 12 augustus.
Overdag is het helder en zonnig en in de loop van de middag ontstaan er stapelwolken die plaatselijk wat regen kunnen brengen. De temperatuur komt onveranderd tot 32 á 33°C en er staat een matige oostelijke wind, kracht 3.

Donderdag 13 augustus.
In de nacht is het droog en het koelt af tot rond 19 á 20°C.
We beginnen de dag zoals we gewend zijn, helder met volop zon en een oplopende temperatuur richting de 30° of net wat warmer. In de middag ontstaan er fraaie opbollende stapelwolken en die kunnen uitgroeien tot enkele stevige regen- of onweersbuien. Er staat een matige oostelijke wind die tegen en in de avond naar zuid draait.

Vrijdag 14 augustus.
In de nacht is er wat meer bewolking met hier en daar nog regen en een klap onweer. Het koelt af tot rond 19°C.
Overdag is het wisselend bewolkt met geregeld zon maar ook zal er plaatselijk een bui voorkomen. Het kwik komt tot 27 á 28°C en er staat een matige zuidelijke wind die in de middag naar noord draait.

Vooruitzichten.
Zaterdag lijkt het in de ochtend nog meest droog te zijn, in de middag zal het geregeld regenen. het kwik komt dan tot rond 25°C. Zondag en komende week wisselen bewolking met regen en zon elkaar af. De temperatuur ligt zondag nog rond 28°, maar vanaf maandag komt het niet meer aan de 25. Dan is het dus echt gedaan met de hittegolf. Mocht het zaterdag géén 25° worden dan is de hittegolf dan al voorbij.

      

Uren zonneschijn

zonurenicon

0.2

Vandaag

Gisteren:

Maand:

Jaar:

8.7 uren

136.4 uren

1313.6 uren

meer...

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


Verwachting voor komende 48 uur

Weerkaarten van het KNMI

Temperatuur

Wind in Bft

Neerslag

Meteo Havelte twitter