Weersverwachting geldig tot woensdagavond geplaatst 24 maart 2019; 17.05 uur   
De maandag krijgen we vooral in het (noord) oosten te maken met enkele (maartse) buien later op de dag. En met een matige noordwestelijke wind is het voor het gevoel toch kouder dan het kwik aangeeft van rond de 10 graad.
De kern van hogedruk blijft vooreerst ten noordwesten van ons land liggen. Hierdoor blijft de noordwestelijke stroming ook voor dinsdag intact. Het kwik komt dan ook niet hoger dan 8-9 graden. Het weerbeeld kenmerkt zich met brede opklaringen in de vroege ochtend. Later vormen zich brede opbollende stapelwolken. En er is nog een kleine kans dat een forse stapelwolk zich tot een (hagel)bui kan door ontwikkelen.
De zon heeft het ook voor woensdag nog geen grootse plannen. Dit komt omdat positie van het hogedrukgebied nog steeds ongunstige ligging heeft. Het hoog gaat neemt de tijd ervoor om schoorvoetend het vaste land op trekken richting midden Europa. Zolang de kern nog niet ten oosten van ons komt te liggen blijven we houden met veelal bewolkte condities (vooral later op de dag!} en noordwestelijke frisse winden

Nieuw weerbericht volgt woensdagavond

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


OP

Weerkaarten

Actuele temperatuur

Buienradar

Zicht

Wind