Weersverwachting geldig tot woensdagavond! Geplaatst 19 mei 2019; 15.55 uur  
Weersverwachting geplaatst 19 mei 2019; 15.55 uur

Vannacht zijn er opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt nevelig met kans op mist. De minimumtemperatuur ligt rond 11 graden.

Morgenochtend start de dag op veel plaatsen grijs met mist of lage bewolking. Al snel breekt op de meeste plaatsen de zon door. Gevolgd later door toenemende kans op een enkele bui.
Vooral in onze regio het uiterste oosten is kans op een stevige onweersbui het grootst. De wind blijft overwegend matig en komt uit noordwestelijke richtingen. Bij een onweersbui kans op uitschieters.
Morgenavond verdwijnen de buien in het oosten en wordt het later in de avond droog. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar circa 11 graden. De kans op vorming van lokale mistbanken blijft bestaan.

Dinsdag start op veel plaatsen bewolkt. In de loop van de dag krijgt de zon ook wat ruimte. Maar verwacht geen grootste dagen. Daarnaast blijft door de dagelijkse gang de kans aanwezig dat er een bui kan ontstaan. Met dagmaxima van rond de 18 graad is dit duidelijk een mindere dag van de afgelopen reeks van mooie en warme dagen. In het binnenland kunnen weer enkele buien ontstaan. Er waait een matige frisse noordwestenwind.

Woensdag lijkt een droge dag te worden met een mix van stapelwolken en zon. Heel misschien komt het langs de oostgrens lokaal nog tot een bui. De wind komt ook deze dag nog uit uit het (noord)westen.

Nieuwe update woensdagavond

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


OP

Weerkaarten / twitter

Actuele temperatuur

Buienradar

Zicht

Wind