Verwachtingen voor vandaag, morgen en ..... ....  
Maandag 15 januari.
In de nacht was het aanvankelijk helder en droog en het minimum lag rond middernacht (net) onder het vriespunt. Aan de grond vroor het op dat moment ruim 1½°. In de loop van de nacht nam de bewolking toe waarmee de temperatuur ook steeg en tegen de ochtend was het al ruim 2½°C. Er stond een matige zuid(oost)elijke wind.
De dag beginnen we nog redelijk helder en droog, maar in de loop van de dag wordt dit anders. Vanuit het (noord)westen neemt de bewolking meer en meer toe wat gevolgd wordt door regen. Het wordt 6 á 7°C en de wind trekt aan van matig 3 naar vrij krachtig kracht 5.

Dinsdag 16 januari.
In de nacht is het bewolkt met geregeld regen en het koelt af tot rond 3°C. Er staat een matige zuidelijke wind.
Overdag is het wisselend bewolkt met regenbuien en in de loop van de dag kans op hagel en misschien zelfs wat natte sneeuw. Tussendoor is er echter ook af en toe ruimte voor wat zon. Het wordt 4 á 5°C en er staat een matige van zuidwest naar west ruimende wind.

Woensdag t/m zaterdag.
Met de passage van enkele koufronten hebben we geregeld regen met groot kans op hagel of natte sneeuw. Tussendoor ook droge perioden met af en toe zon. De minima liggen rond 2 á 3 en de maxima rond 5°C.
Ondanks weer wat dalende temperaturen en enkele winterse buien zie ik voorlopig nog geen écht winterweer.

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript bibliotheek steelserie meters. - Mark Crossley: Ontwikkeling steelserie weermeter scripts.


Verwachting voor de komende 48 uur

KNMI neerslagradar

Bron weerkaartjes: KNMI

KNMI wind in Bft

KNMI zicht; mist, nevel, of ....

KNMI code groen, geel, oranje of rood

Weerhuisje Logo