Weersverwachting geldig tot zondagnamiddag geplaatst 22 februari 2019; 17.28 uurr   
Vanavond stroomt met een zuidoostelijke stroming steeds droge lucht maar ook frissere lucht over onze hoofden uit. Hierdoor kan het in de nacht naar zaterdag flink afkoelen en komt het kwik dicht bij het vriespunt te liggen. Bovendien is er nog een kleine kans op vorming van een regionale mistbank bij zonsopkomst. Mochten we toch nog in een kleine wereld starten dan zal dat spoedig in de loop van de ochtend oplossen. Na evt oplossing mist belooft zaterdag een prachtige lenteachtige te gaan worden.

Afgezien van enkele sluierwolken beloofd het een stralende dag te gaan worden. Het kwik stijgt tot ongeveer 13 graden. . Hierbij staat een zwakke zuidoostenwind. Hierdoor voelt het heerlijk zacht aan!!

In de nacht naar zondag is het helder. De minima komt lokaal rond min 3 graad uit! Het gaat dus licht vriezen!!

Zondag doet haar naam alle eer aan. Na een frisse start schijnt de zon volop. Evenals zaterdag trekken ook vandaag enkele dunne sluierwolken over het land. Het wordt net een tikkie warmer dan de zaterdag. Verwachte dagmaxima van rond 15 graden. Met deze verwachte hoge temperaturen blijft het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Normaal komt de middagtemperatuur op 6-8 graden uit. Er staat een overwegend zwakke (droge en dus voor gevoel ook wat frissere) oostelijke wind. In de zon en uit de wind is het voor het gevoel dan ook heel goed uit te houden.

En of dit lenteoffensief ook nog een langer leven heeft beschoren dan alleen dit weekend vertel ik jullie zondagavond wel weer.

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript steelserie gauges library. - Mark Crossley: Development weather gauges scripts.


OP

Weerkaarten

Actuele temperatuur

Buienradar

Zicht

Wind