Verwachting voor donderdag: In de nacht lichte vorst, overdag nog dooi   
Friesland maakt zich al voorzichtig op voor de eerste voorbereidingen van een mogelijke Elfstedentocht. De kans erop is nog klein, maar de weer signalen moeten serieus genomen worden. Vanaf zaterdag mag de binnenvaart geen gebruik maken van kanalen. Sluizen gaan dicht en er wordt extra toezicht gehouden op het opruimen van takken e.d. in vaarten en kanalen. Kortom de eerste serieuze voorbereiding wordt een feit. Er staat namelijk een koude golf voor de deur die weleens meer dan een week kan duren. dankzij een krachtig hogedrukgebied boven Rusland. Er zijn weerkaarten die aangeven tot zeker 7 maart. De kans dat geschaatst kan worden op sloten en vijvers behoort vanaf volgende week woensdag of donderdag zeker tot de mogelijkheden. Blijf de schaatsverwachtingen volgen en kijk goed waar wel of juist niet geschaatst kan worden.

Voor donderdag gaat het in de nacht vriezen tot -3 graden bij een oostelijke tot noordoostelijke wind die eerst zwak van kracht is, maar tegen de ochtend iets aantrekt tot kracht 3 beaufort. Daarbij is het helder. Overdag is het zonnig en stijgt de temperatuur nog tot +5 graden dankzij de zonkracht. Komende dagen wordt er een schrale noordoostenwind wind verwacht die gaat toenemen tot matig en soms zelfs even vrij krachtig wordt. De minimumtemperatuur daalt dan naar -5 graden. Overdag is er dan nog lichte dooi tot +2 graden. Doordat de luchtvochtigheid relatief laag is, gaat het schraal aanvoelen bij een Windchill factor overdag van -5 graden.

Verwachting opgesteld op woensdag 21 februari om 19:10 uur

      

Credits: Gerrit Grünwald: Javascript bibliotheek steelserie meters. - Mark Crossley: Ontwikkeling steelserie weermeter scripts.


48 uurs verwachting regio Pijnacker

Weerkaarten

Weer waarschuwingen

Bron weerkaartjes: KNMI

KNMI neerslagradar/wind

KNMI actuele temperaturen

reinhardsweersite

Weerhuisje Logo